Riebios odos priežiūros ypatumai

Rugsėjis – atsisveikinimų ir pasisveikinimų mėnuo. Atsisveikinam su vasara, su priemonėmis nuo saulės ir sakome sveikas rudenėli – su ilgu buvimu klasėse, auditorijose ir ofisuose. Tokia aplinka ir didesnė įtampa dažnai pasireiškia paprastėjusia odos būkle.

Prasidėję mokslo metai dažną prispiria dažniau pažvelgti į veidrodį ir deja ne visada pamatyti patrauklų atvaizdą. Jaunatviška, bręstanti oda dažniausiai būna RIEBI. Jaunuoliški veidai turi problemų dėl odos blizgėjimo, išsiplėtusių ir užsiteršusių porų, spuogelių. Ir kaipgi sprendžiama ši problema? Ogi naudojant priemones mažinančias blizgesį ir riebalų perteklių. Tačiau iškyla kita problema – per dažnas prausimasis ir per daug sausinančių priemonių padaro „meškos paslaugą“, nes oda susierzina ir pradeda daugiau gaminti sebumo. Bet yra ir gerų žinių – riebi oda sensta lėčiau, nes riebalų perteklius saugo ją nuo perdžiūvimo, saugo nuo išorės poveikio ir neleidžia formuotis ankstyvoms raukšlėms.

Odos riebumui įtaka daro hormonų pusiausvyra (androgenas stimuliuoja sebumo gamybą), fizinė ir emocinė būsena, mityba.

Problemos sumažėja arba išnyksta teisingai pasirenkant kasdieninės priežiūros priemones. Tinkama rutina – tai gražios odos garantas! Pradžių pradžia yra prausimasis. Labai svarbu, kad prausiklis pašalintų nešvarumus, bet nepažeistų hidrolipidinės plėvelės, kuri saugo odą nuo agresyvios aplinkos poveikio.

Noriu jus supažindinti su paprasta ir patikima 3 žingsnių vakaro rutina. Pristatau prancūzų gamintojo LCB produktus. Pirmasis žingsnis, tai putojantis prausiklis SEBERMOUSSE. Šis švelnus prausiklis yra su hidrolizuotais avižų baltymais. Tobulai „nušvarina“, bet nesudirgina odos ir puikiai ją paruošia kitiems produktams. Antrasis žingsnis – balansuojamasis tonikas – SOLIUTION EQUILIBRANTE. Tonikas atstato odos hidrolipidinį balansą, sureguliuoja pH, turi stimuliuojančių ir revitalizuojančių veikliųjų medžiagų. Padeda sumažinti odos bakterijų ir mielių dauginimasi. Trečias žingsnis – valomasis naktinis kremas – SEBORSYSTEME. Tai specialus naktinis kremas, reguliuojantis riebalų sekreciją. Turi regeneruojančių, uždegimą mažinančių drėkinančių medžiagų. Papildomas šio kremo patrauklumas yra tai, kad jis gali būti naudojamas kaip naktinė kaukė. Ryte,  nuplovę likučius, nustebsite kokie pokyčiai. Verta pabandyti!

Riebios odos prižiūra neįsivaizduojama be odos paviršiaus nusluoksniavimo, nes storas negyvų ląstelių sluoksnis užkemša poras. Bene efektyviausiai atsluoksniuoja rūgštys. Dažniausiai naudojama alfa hidroksi arba vaisių rūgštis. Reguliarus rūgštinis pylingas mažina randelius ir dėmes, kurios lieka po spuogų.

Problematiškos odos priežiūrai naudingos yra poras sutraukiančios ir riebalą absorbuojančios kaukės. Kaukes dėti patartina 1-2 kartus per savaitę, nes per dažnas naudojimas iššaukia odos dehidrataciją.

Drėkinamieji kremai ir dekoratyvinė kosmetika – labai individualus poreikis. Oda drėkinama labai lengvos konsistencijos arba gėliniais drėkikliais, o dekoratyvinė kosmetika turėtų būti biri. Verta vengti kreminių pudrų, skaistalų, šešėlių. Riebioms odoms verta naudoti vandens pagrindu sukurtą kosmetiką, nes tokie produktai neužkemša porų ir neprovokuoja spuogelių atsiradimo.

Riebios odos problemos sprendžiasi, kai įsiklausome savo odą, atrandame rutiną ir ja vadovaujamės. Pradėjus naudoti rutininės priežiūros priemones, nereikėtų nustebti dėl odos reakcijos – pasitaiko padidėjęs spuoguotumas, šerpetojimas. !

Pakentėkite bent mėnesį! Sėkmės!

JŪSŲ GROŽIS – JŪSŲ RANKOSE!

Vitamino C naudojimas vasarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Uždaryti Mano krepšelis
Uždaryti Norų sąrašas
Close Neseniai Peržiurėti
Uždaryti
Uždaryti
Kategorijos