Drėgmė – sveikos ir gražios odos pagrindas

Drėgmė – sveikos ir gražios odos pagrindas

  Veido odos drėkinimas  yra svarbus visais metų laikais, tačiau pereinamuoju laikotarpiu iš šalto į šiltą, tai turime daryti itin dėmesingai. Žiemą ir pavasarį didelė bėda – odos dehidratacija. Dažnai pastebėję, jog oda šerpetoja ar nusiprausus ją tempia, žmonės daro prielaidą, jog jų oda sausa, bet tai ne visai yra tiesa. To priežastis yra drėgmės trūkumas. Vandens odoje yra apie 65-70%. Dermoje bei epidermyje yra susikaupę didžiausi jo kiekiai, o viršutiniame raginiame sluoksnyje yra tik 15%. Pasireiškus odos dehidratacijai, pažeidžiamas apsauginis odos barjeras, todėl atsiveria kelias įvairioms bakterijoms, ilgesnį laiką nesprendžiant šios problemos sutrinka kalogeno gamyba, bei odos atsinaujinimas, daugėja raukšlių, prarandamas elastingumas ir skaistumas.

  Pirmas sveikos odos požymis yra tvirtas epidermis, kuris sulaiko odoje drėgmę, palaiko minkštą ir švelnų odos paviršių. Epidermio sluoksnyje yra tarpląstelinės medžiagos, sudarytos iš odos drėgmę palaikančių medžiagų ir lipidų. Kad oda būtų sveika, reikia palaikyti odos drėgmės balansą ir reikiamą lipidų kiekį. Geriausiai odos drėgmę išsaugoti padeda šios medžiagos – glicerinas, hialuronas, natrio L – piroglutamatas, keramidai, cholesterolis, amino rūgštys, riebalų rūgštys, linoleno rūgštis, šlapalas, vitaminas B3 (niacinamidas). Šis vitaminas stiprina odos apsauginį barjerą ir tai padeda išlaikyti odos drėgmę. Odos lipidų struktūrą palaikyti padeda aliejai: jojobos, kokosų, abrikosų, sezamų, alyvuogių.

  HIALURONO RŪGŠTIS – svarbus odos komponentas, esantis dermos sluoksnyje. Ši rūgštis padeda palaikyti odos drėgmę, tvirtą tarpląstelinę matricą, jungdamasi su vandeniu ir jį sulaikydama, ji užpildo odą. Ji nepraranda elastingumo ir nesiformuoja raukšlės.

  GLICERINAS – maži glicerino kiekiai, naudojami kosmetikos gamyboje, padeda palaikyti odos drėgmės balansą. Tyrimai rodo, kad su kitais drėkikliais derinamas glicerinas, tarpląsteliniame epidermio sluoksnyje gerina kitų lipidų veiklą, stiprina odos apsaugines funkcijas.

  NATRIO L – PIROGLIUTAMATAS (SOLIUM PCA) – kosmetikos gamyboje naudojama sudedamoji dalis, turinti natūralų atitikmenį odos struktūroje. Šis ingredientas sulaiko vandenį odoje, stiprina apsaugines funkcijas.

  KERAMIDAI – jie odoje sulaiko vandenį ir padeda atkurti jos apsauginį barjerą. Jie veikia gerokai efektyviau, kai kosmetikos priemonės sudėtyje veikia kartu su cholesteroliu ir riebiosiomis rūgštimis. Keramidai šioje trijulėje patys veiksmingiausi.

  CHOLESTEROLIS – padeda odai normaliai funkcionuoti, sulaiko odoje vandenį.

  TRIGLICERIDAI – jie minkština odą, padeda palaikyti drėgmės balansą, stiprina apsauginį barjerą.

  AMINO RŪGŠTYS – padeda sulaikyti drėgmę, veikia kaip antioksidantai.

  RIEBALŲ RŪGŠTYS – palaiko odos apsaugines funkcijas. Tai lipiduose randamos medžiagos. Jos spartina sveikų ląstelių dauginimąsi, odos atsinaujinimą ir mažina uždegimo reakcijas.

  Odos drėgmės balansui ir reikiamam jos kiekiui palaikyti įtakos turi šlapalas, dumbliai, cukrūs.

  Šie ingredientai yra veiksmingi ir naudingi. Jie padės atitolinti odos senėjimo požymius ir leis ilgai mėgautis tobula oda.

  JŪSŲ GROŽIS – JŪSŲ RANKOSE!

Retinolis naudingas visiems!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Uždaryti Mano krepšelis
Uždaryti Norų sąrašas
Close Neseniai Peržiurėti
Uždaryti
Uždaryti
Kategorijos